Oτι μου αρεσει.....οτι αγαπω...κι οτι ειναι δικο μου....!!!

Από το Blogger.
RSS

Κουλουρακια βανιλιας


Πολυ νοστιμα και αφρατα κουλουρακια ........

Υλικα:

400 γρ.αλευρι για ολες τις χρησεις
1/2 κουταλακι του γλυκου μπεικιν
80 γρ.βουτυρο μαλακο
120 γρ.ζαχαρη αχνη
80 γρ γαλα
1 πρεζα αλατι
2 αυγα 
1 βανιλια
1 αυγο για επαλειψη


Σε μια λεκανη  βαζουμε το αλευρι με το μπεικιν,τα αυγα,το γαλα,το βουτυρο,την αχνη
το αλατι και αρχιζουμε να ζυμωνουμε μεχρι  να ενωθουν ολα τα υλικα καλα .Βαζουμε 
το ζυμαρι μας  για μια ωρα στο ψυγειο σκεπασμενο με μια πετσετα να "ξεκουραστει".
Κοβουμε μικρα κομματακια ζυμης και πλαθουμε μακροστενα μπαστουνια.Τα διπλω-
νουμε στη μεση και τα στριβουμε σε πλεξουδα.Μπορουμε να κανουμε και αλλα
σχηματα.Τοποθετουμε τα κουλουρακια μας σε ταψι που εχουμε στρωσει λαδοχαρτο
αφηνοντας αποσταση μεταξυ τους γιατι θα φουσκωσουν.
Χτυπαμε ενα αυγο με μια κουταλια νερο και αλειφουμε την επιφανεια τους με πινελο.
Τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο για περιπου  25 λεπτα στους 160 βαθμους.
Ειναι ετοιμα μολις ροδισουν.

*Μπορουμε αντι γαι αυγο να τα πασπαλισουμε με λιγο σουσαμι.

*Αν θελουμε μπορουμε να προσθεσουμε ξυσμα πορτοκαλιου ,δινει ωραιο αρωμα.

*Πιθανον να χρειαστει να προσθεσουμε λιγο αλευρι ακομη.Πρεπει η ζυμη να μην 

 κολλαει στα χερια.
.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger

παρακολουθω..

comments...

HTML Comment Box is loading comments...