Oτι μου αρεσει.....οτι αγαπω...κι οτι ειναι δικο μου....!!!

Από το Blogger.
RSS

Μουσακας

Σ"αυτο το μουσακα αντι για μελιτζανες εβαλα κολοκυθακια.Τα κοβουμε κι αυτα σε φετες και
τα τηγανιζουμε πριν τα βαλουμε στο πυρεξ.Γινεται το ιδιο νοστιμος.



Υλικα....

4-5 κολοκυθακια
4-5 πατατες
700 γρ.κιμα
κρεμμυδακι ψιλοκομμενο
σκορδο ψιλοκομμενο
αλατι -πιπερι
χυμο ντοματας
φρυγανια τριμμενη
1 ξυλακι κανελας
λιγο λευκο κρασι

Για την μπεσαμελ...
1 λιτρο γαλα
αλατι -πιπερι
λιγο μοσχοκαρυδο
6 κουταλιες της σουπας αλευρι
1 κουπα λαδι
λιγο βουτυρο

Πλενουμε και κοβουμε σε ισιες φετες τα κολοκυθακια και τις πατατες.Σε ενα τηγανι βαζουμε
λαδι και τηγανιζουμε τις πατατες ελαφρα να ροδισουν λιγο.Το ιδιο τηγανιζουμε και τα κολο-
κυθακια.Μπορουμε να τα ετοιμασουμε και απο το προηγουμενη μερα.
Σε μια κατσαρολα ριχνουμε λαδι και σωταρουμε το κρεμμυδακι και το σκορδο.Ριχνουμε τον
κιμα και ανακατευουμε  να ροδισει καλα.Σβηνουμε με λιγο λευκο κρασι και ριχνουμε
την ντοματα το αλατι,λιγο πιπερι και το ξυλακι κανελας.Αφηνουμε να βρασει και να πιει ολα
τα υγρα,περιπου μιση ωρα.Αφαιρουμε το ξυλακι κανελας και προσθετουμε λιγη τριμμενη
φρυγανια.
Σε ενα πυρεξ στρωνουμε τα κολοκυθακια προσεχοντας να μην αφηνουμε κενα.Απο πανω
στρωνουμε τις πατατες.Προσθετουμε τον κιμα να παει παντου.

Φτιαχνουμε την μπεσαμελ:
Βαζουμε σε ενα κατσαρολακι το λαδι και το αλευρι.Ανακατευουμε μεχρι να αρχισει να κοχλα-
ζει.Προσθετουμε το γαλα και τα μπαχαρικα.Ανακατευουμε γρηγορα για να μην σβολιασει.
Μολις πηξει βγαζουμε απο την φωτια και την ριχνουμε πανω απο τον κιμα.Ριχουμε σε
κομματακια λιγο βουτυρο.Θα παρει ωραιο χρωμα η μπεσαμελ.
Ψηνουμε τον μουσακα μας σε μετριο φουρνο μεχρι να ροδισει καλα η επιφανεια.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger

παρακολουθω..

comments...

HTML Comment Box is loading comments...