Οσο ο καιρος μας το επιτρεπει ακομη το πρωινο μας το παιρνουμε στη βεραντα.Καφες ,ζεστη μαργαριτα που τη γεμιζουμε με μερεντα αλλα και βουτυρο με μαρμελαδα....
Υλικα
350-400gr αλευρι
220 ml νερο χλιαρο
1 φακελακι μαγια
1 κουταλακι του γλυκου ζαχαρη
1 κουταλακι του γλυκου αλατι
1 κουταλια της σουπαςλαδι
Σε μιαλεκανη ριχνουμεε το χλιαρο νερο μαζι με τη ζαχαρη.Προσθετουμε λιγο απο το αλευρι,το αλατι και το λαδι.Ανακατευουμε και προσθετουμε το υπολοιπο αλευρι.Ζυμωνουμε καλα .Λαδωνουμε τη ζυμη και την αφηνουμε 1-2 ωρεςνα φουσκωσει.Χωριζουμε σε 7 μπαλες.Σε ταψι στρωνουμε μια μπαλα στο κεντρο και τις υπολοιπες γυρω-γυρω αποσταση .Αφηνουμε να φουσκωσουν και να ακουμπησουν η μια μπαλα την αλλη.Ριχνω μπολικο σουσαμι που μου αρεσει πολυ.
Ψηνουμε στους 220 βαθμους για περιπου 25 λεπτα.
Αφηνουμε να κρυωσει και τη γεμιζουμε με οτι θελουμε αλλα ειναι νοστιμη και σκετη.
Υλικα
350-400gr αλευρι
220 ml νερο χλιαρο
1 φακελακι μαγια
1 κουταλακι του γλυκου ζαχαρη
1 κουταλακι του γλυκου αλατι
1 κουταλια της σουπαςλαδι
Σε μιαλεκανη ριχνουμεε το χλιαρο νερο μαζι με τη ζαχαρη.Προσθετουμε λιγο απο το αλευρι,το αλατι και το λαδι.Ανακατευουμε και προσθετουμε το υπολοιπο αλευρι.Ζυμωνουμε καλα .Λαδωνουμε τη ζυμη και την αφηνουμε 1-2 ωρεςνα φουσκωσει.Χωριζουμε σε 7 μπαλες.Σε ταψι στρωνουμε μια μπαλα στο κεντρο και τις υπολοιπες γυρω-γυρω αποσταση .Αφηνουμε να φουσκωσουν και να ακουμπησουν η μια μπαλα την αλλη.Ριχνω μπολικο σουσαμι που μου αρεσει πολυ.
Ψηνουμε στους 220 βαθμους για περιπου 25 λεπτα.
Αφηνουμε να κρυωσει και τη γεμιζουμε με οτι θελουμε αλλα ειναι νοστιμη και σκετη.
1 σχόλια:
φαινεται υπεροχο...
Δημοσίευση σχολίου