500 γρ.μακαρονακι κοφτο
1 κουπα τριμμενο ρεγκατο
1 κουπα τριμμενο κασερι
2 κουπες τριμμενα λευκα τυρια
Για την μπεσαμελ...
1 λιτρο γαλα
6 κουταλιες αλευρι
1 κουπα λαδι
αλατι
πιπερι
Βραζουμε το μακαρονακι σε μπολικο νερο με αλατι.Στραγγιζουμε και αφηνουμε να
κρυωσουν.
Φτιαχνουμε την μπεσαμελ: βαζουμε σε μια κατσαρολα το λαδι και το αλευρι.Ανακατευουμε
μεχρι να κοχλασει.Προσθετουμε το γαλα το αλατι, το πιπερι και ανακατευουμε γρηγορα
για να μην σβολιασει.Μολις πηξει κατεβαζουμε απο την φωτια.
Στην μπεσαμελ ριχνουμε τα λευκα τυρια και την κουπα με το κασερι.Ανακατευουμε
να λιωσουν και προσθετουμε το μακαρονακι.Αδειαζουμε το μειγμα σε ενα μεγαλο βουτυρωμενο
πυρεξ.Πασπαλιζουμε με το ρεγκατο και ψηνουμε στους 200 βαθμους για 30 περιπου λεπτα.
1 σχόλια:
Πολυ ευκολο και γρηγορο φαγακι !!!!
Δημοσίευση σχολίου