Υλικα :
500 γρ.φυλλο κρουστας
1 φλυτζανι τσαγιου ζαχαρη
1 φλυτζανι τσαγιου σπορελαιο
4 αυγα
250 γρ.γιαουρτι στραγγιστο
1 1/2 κουταλακι μπεϊκιν παουντερ
ξυσμα απο ενα μεγαλο πορτοκαλι
Για το σιροπι :
2 φλυτζανια τσαγιου ζαχαρη
1 φλυτζανι φρεσκο χυμο πορτοκαλιου
2 φλυτζανια τσαγιου νερο
2 βανιλιες
λιγο ξυσμα πορτοκαλιου
Χτυπαμε τη ζαχαρη με το λαδι μεχρι να ομογενοποιηθει το μειγμα.
Προσθετουμε τα αυγα,το γιαουρτι,το ξυσμα και το μπεϊκιν παουντερ.
Μεσα σε ενα ταψι κοβουμε το φυλλο κρουστας σε μικρα κομματακια
με τη βοηθεια ενος μαχαιριου.Ριχνουμε μεσα το μειγμα και ανακατευουμε
μεχρι το φυλλο και το μειγμα να γινουν ενα.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 30 λεπτα.
Στο μεταξυ φτιαχνουμε το σιροπι ,βραζοντας τα υλικα ολα μαζι για
5 λεπτα.Μολις ψηθει η πιτα ,την περιχυνουμε με το σιροπι.
Ειναι καλυτερα η πιτα μας να ειναι ζεστη και το σιροπι κρυο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου