Oτι μου αρεσει.....οτι αγαπω...κι οτι ειναι δικο μου....!!!

Από το Blogger.
RSS

Χαλβας σιμιγδαλενιος

Υλικα :
1 ποτηρι λαδι
2 ποτηρια σιμιγδαλι χονδρο
3 ποτηρια ζαχαρη
4 ποτηρια νερο
50 γρ.αμυγδαλα ξεφλουδισμενα
κανελα
1 ξυλακι κανελας για το σιροπι

Φτιαχνουμε πρωτα το σιροπι.Βραζουμε το νερο με τη ζαχαρη και το ξυλακι κανελας για 5 λεπτα.Σε μια μεγαλη κατσαρολα ριχνουμε το λαδι και μολις καψει καλα ριχνουμε το σιμιγδαλι.Ανακατευουμε γρηγορα μεχρι να καβουρδιστει καλα.Μολις παρει το χρωμα που θελουμε ριχνουμε τα αμυγδαλα που τα εχουμε κοψει σε κομματακια και ανακατευουμε λιγο ακομα για να δωσουν αρωμα.Βγαζουμε απο τη φωτια ριχνουμε το σιροπι προσεκτικα και ξαναβαζουμε την κατσαρολα μας παλι στη φωτια.Αφηνουμε να σιγοβρασει μεχρι να απορροφηθει καλα το σιροπι και να πηξει ο χαλβας μας.Βαζουμε σε φορμα ,σκεπαζουμε με μια πετσετα και αφηνουμε να κρυωσει καλα.Ξεφορμαρουμε σε μεγαλη πιατελα και πασπαλιζουμε με μπολικη κανελα.
*το ξυλακι κανελας το αφαιρουμε μολις γινει το σιροπι
*αν θελουμε αφαιρουμε λιγη ζαχαρη και προσθετουμε μια κουταλια μελι
*αντι για μεγαλη φορμα μπορουμε να το μοιρασουμε σε ατομικα φορμακια
*μπορουμε επισης να βαλουμε 1 ποτηρι σιμιγδαλι χονδρο και 1 ποτηρι σιμιγδαλι ψιλο

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger

παρακολουθω..

comments...

HTML Comment Box is loading comments...