Oτι μου αρεσει.....οτι αγαπω...κι οτι ειναι δικο μου....!!!

Από το Blogger.
RSS

Ραβανι





Υλικα :
1και 1/3 κουπας σιμιγδαλι ψιλο
1και1/3 κουπας αλευρι που φουσκωνει
1και 1/2 κουταλακι μπεικιν παουντερ
1-2 βανιλιες
8 αυγα
1και 1/3 κουπας ζαχαρη
6 κουταλιες γαλα χλιαρο

Για το σιροπι ...

3 κουπες ζαχαρη
2και 1/2 κουπας νερο
6 κουταλιες βουτυρο
2 κουταλιες χυμο λεμονιου
1και 1/2 ξυσμα λεμονιου


Ανακατευουμε το σιμιγδαλι με το αλευρι,το μπεικιν παουντερ,τη βανιλια.
Χτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη μεχρι να πηξουν 15 λεπτα περιπου.Ριχνουμε σιγα σιγα το γαλα.Σταματαμε το χτυπημα και ανακατευουμε με κυκλικες κινησεις,με ενα κουταλι.Ριχνουμε λιγο
λιγο τα ανακατεμενα στερεα υλικα.Το μειγμα μας πρεπει να ειναι αφρατο.
Αδειαζουμε σε βουτυρωμενο πυρεξ και ψηνουμε στους 180 βαθμους για περιπου 35 λεπτα.
Βραζουμε τη ζαχαρη με το νερο για 5 λεπτα,ριχνουμε μεσα το βουτυρο,το χυμο λεμονιου και το ξυσμα.
Περιχυνουμε το ραβανι που πρεπει να ειναι χλιαρο ,ριχνοντας το σιροπι κουταλια-κουταλια σε ολα τα σημεια της επιφανειας.
Το ραβανι μας ειναι ετοιμο.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger

παρακολουθω..

comments...

HTML Comment Box is loading comments...