Oτι μου αρεσει.....οτι αγαπω...κι οτι ειναι δικο μου....!!!

Από το Blogger.
RSS

Χαμπουργκερ


Υποθεση.......burger




4 ψωμακια για χαμπουργκερ
φετες ντοματας
φυλλαρακιa  απο μαρουλι
μαγιονεζα
4 μπιφτεκια ψημενα
φετες gouda

Για αφρατα μπιφτεκια θα χρειαστουμε:
1/2 κιλο κιμα μοσχαρισιο ελια
1 μεγαλο κρεμμυδι τριμμενο
1/2 κουπας φρυγανια τριμμενη
λιγο ελαιολαδο
1 αυγο
ψιλοκομμενο μαιντανο
αλατι-πιπερι

Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι σε ενα μεγαλο μπολ και ζυμωνουμε πολυ καλα.Αν θελουμε μπορουμε να βρεχουμε τα χερια μας με ανθρακουχο νερο καθως ζυμωνουμε τον κιμα.Θα γινουν πολυ αφρατα τα μπιφτεκια μας,
Μπορουμε επισης να κανουμε τα μπιφτεκια μας με κιμα απο κοτοπουλο.Θα βαλουμε λιγη τριμμενη φρυγανια παραπανω και θα τα αφησουμε λιγη ωρα στο ψυγειο να σταθουν και να αναπτυχθει το αρωμα.
Ψηνουμε στο τηγανι ψηστιερα.Αφηνουμε να ψηθουν απο τη μια πλευρα πριν τα γυρισουμε απο την αλλη.τα βαζουμε σε ενα πιατο.
Χωριζουμε τα ψωμακια στη μεση.
Αλειφουμε με μαγιονεζα.
Βαζουμε μαρουλι στο κατω μερος των ψωμιων,ενα μπιφτεκι,μια ροδα ντοματας και ροδελες κρεμμυδιου αν θελουμε.Τοποθετουμε μια φετα gouda .
Σκεπαζουμε με τα επανω μερη των ψωμιων.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2 σχόλια:

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ είπε...

ετριψα ντοματα για να εχω σε γυαλινα βαζα, και απο πανω εβαλα λαδι. αλλα μου χαλασε. που ειναι το λαθος?

ioustini είπε...

Για να εχουμε ολο το χειμωνα ντοματα για τα φαγητα μας πρεπει να κανουμε μια διαδικασια με βρασιμο και κονσερβοποιηση.Εκει ηταν το λαθος.

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger

παρακολουθω..

comments...

HTML Comment Box is loading comments...