Oτι μου αρεσει.....οτι αγαπω...κι οτι ειναι δικο μου....!!!

Από το Blogger.
RSS

Κεικ λεμονιου



Υλικα:
1 κουπα βουτυρο
2 κουπες ζαχαρη
4 αυγα
4 κουταλακια ξυσμα λεμονιου
2/3 της κουπας χυμο πορτοκαλιου
3 κ 1/2 της κουπας αλευρι φαρινα

Για το γλασο:
1 κουπα αχνη
1 κουταλακι ξυσμα λεμονιου
1 κουταλια χυμο λεμονιου
λιγο νερο

Στο μπολ του μιξερ ριχνουμε τη ζαχαρη,τα αυγα το χυμο πορτοκαλιου,το ξυσμα,το βουτυρο και το αλευρι.Χτυπαμε για 4-5 λεπτα ολα τα υλικα μαζι μεχρι να γινουν πηχτη και αφρατη ζυμη.
Βουτυρωνουμε μια φορμα του κεικ και αφου αδειασουμε τη ζυμη ψηνουμε για περιπου 1 ωρα στους 180 βαθμους.
Ειναι ετοιμο μολις βυθιζοντας ενα μαχαιρι αυτο βγαινει καθαρο.
Το αναποδογυριζουμε σε μια πιατελα.
Για να ετοιμασουμε το γλασο λεμονιου βαζουμε σε ενα μικρο μπολ την αχνη,το ξυσμα και το χυμο λεμονιου.Ανακατευουμε με ενα κουταλι προσθετοντας σιγα σιγα το νερο μεχρι να γινει λειο μειγμα σαν μελι.
Απλωνουμε το γλασο στο κεικ οσο ειναι ακομα ζεστο.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered By Blogger

παρακολουθω..

comments...

HTML Comment Box is loading comments...